Tonë Amerikë-Hartë përmban të gjitha vendet e Veriut- dhe Amerika e Jugut dhe ishujt e Karaibeve, dhe vendet në Amerika Qendrore. Kontinenti dyfishtë tregon deri në portin e Panama se dy kontinente afërt, të cilat shihen tani në shumë vende si.

 

Harta të Amerikës

 

Amerikasglobus

Bota nga perspektiva e Amerikës

Malet më të larta në Amerikë janë gjetur në Amerikë Jugore. Nuk është e gjatë Andeve Brez, lidhur me Akonkagua mali më i lartë në Amerikë, matur nga sipërfaqja e detit, ka.

Në fund të fundit 6.962 Metra të lartë, ky Protz Andeve, der sich im argentinischen Departemento Mendoza befindet und auf der Landkarte Amerikas als höchste Erhebung gilt.

Amerikë Veriore është mali më i lartë i dytë gjendet në varg malor Alaskan, der Mount Mc Kinley.

Me 6.194 Metra mbi nivelin e detit, kjo është në formimin Shtatë Samitet për ta gjetur Mountain përbindësh nuk është shumë më e ulët se sa rivali i tij Jugut amerikan. Në Alaska dëgjuar edhe e murit shkëmb me emrin Denali, atë që në gjuhën e Inuit “Great” mjete.

Në Luginën e Vdekjes në shtetin amerikan Kaliforni ne i referohemi Amerika Harta pishe Pika më e ulët në tërësi të Amerikës. Me 85,52 Metra nën nivelin e detit, një pjesë mjaft e nxehtë, drejtpërdrejt në Luginën e Vdekjes ogurzi.

Desert kripë ngjan një fushë të quajtur pas uji të dobët, duke shijuar vizitorët e para të luginës ndoshta jo për shkak të kripërat: Badwater quhet pikën më të ulët, jo vetëm SHBA, por të gjithë Amerikën.

Amerika-Karte 1915

Një nga ndërtesat më të lëvizin fillim të shekullit të 20-të në Amerikën Qendrore ishte krijimi i Kanalit të Panamasë. Channel, se Gjirin e Meksikë lidhet me Paqësorit ishte zgjidhja më e mirë, më të shpejtë në bregun perëndimor të Amerikës së Jugut, por për të shkuar në Japoni dhe Azinë.

Harta në të djathtë tregon poster promovuese 1915, vit në të cilin Panama Canal u përurua pastaj. Të dy dete puth formalisht në këtë pikë, një sistem i pengon flokët, që lidhin nivelet e ndryshme të lartë të ujit.

 

Amerika interaktive Harta

 

Në këtë hartë me butonin e majtë të miut për të lëvizur në zonën shikohet. Use arrow keys në të majtë e sipërme të hartës mund të zgjatet Amerika në secilin drejtim.

Në të majtë është bar pamje ethet reduktuar ose zgjeruar. Kjo Harta e Amerikave mundet edhe në mënyrë normale rrugë hartë, si dhe satelitor- Mode hybird dhe të bëjë një përshtypje të mirë. Ka qenë bujshme, që sot praktikisht mund të eksploruar botën përmes syve të astronautëve.

Një shëtitje me miun nga këto vende në Amerikë nuk ka marrë kohë të gjatë dhe që ju të merrni një pasqyrë shumë të bukur dhe sidomos të shpejtë të kësaj zone interesante.